Истакнат пост

Некои податоци просто се невероватни

Некои податоци се просто невероватни,зачудувачки. На прв поглед изгледа дека нема некоја директна врска со техниката и технологијата , но ...

Регионален натпревар Велес-2018

На ден 31.03.2018 год. во ООУ„Благој Кирков“ во  Велес се одржа Регионален натпревар на учениците од основните училишта од Општините Велес Чашка и Градско.

Резултати на учениците од ООУ „Блаже Конески“ од Велес .
Воздухопловно моделарство  1 место Елена Теова
Ракетно моделарство               1 место Антонио Тасков
Бродомоделарство                   1 место Димитар Коцев
Конструкторство                      1 место Кети Димова
Градезништво и архитектура  3 место Матеа Костова
Сообраќајно моделарство        3 место Дора Пајдакова

Државниот натпревар на Клубови на млади техничари и природници ќе се одржи на 15.04.2018 год.(недела) во ООУ „Блаже Конески“ во Велес.Свеченото отварање е во 9.30 час. а натпреварувачкиот дел ќе започне во 10 часот. На сите учесници на Државниот натпревар им посакувам успех и прјатен престој во нашето училиште.
31.03.2018