Истакнат пост

Некои податоци просто се невероватни

Некои податоци се просто невероватни,зачудувачки. На прв поглед изгледа дека нема некоја директна врска со техниката и технологијата , но ...

ВЕШТИНА

Како да се пресече јаже без нож или ножица
https://www.youtube.com/watch?v=eCNwxqP7l44


________________________________________________________
Трупец+моторна пила=мечка


_____________________________________________________________

Дали да го објавам  овде или во рубрика „забегано“ ? Сепак се одлучив... тука  :)
 

____________________________________________________________ Мајсторија
 


повеќе 
 _____________________________________________________________
Јаболкоповеќе  
 _____________________________________________________________
Сечење на леб
Вештина која вреди да се погледне.


повеќе 
 _____________________________________________________________
Работа и работење

       Секогаш постојат два пристапа како може да се заврши една работа. 
        Првиот - да ја завршиш работата ама тоа да го направиш непотребно компликувано,  притоа сите да знаат дека си ги испочитувал сите процедури, стандарди и правила и низ целиот процес да изгледаш дека си се изнамачил (тука, важно е да имаш и некоја титула).
        И вториот - да ја завршиш работата.
       Јас би додал : првиот знае ама вториот умее.
  Техничко образование учениците ги оспособува да умеат.Умеењето е повисок степен на знаењето. Е со ова треба да бидеме горди.
повеќе_____________________________________________________________

Чвор на 25 начина


          Кога мажите им викаат на жените "губите време на глупости," обично сакаат да кажат - зошто ви требаат 25 начини за да носите марама. Мажи, ако не ви се верува дека стварно има 25 начини, ѕирнете го видеото. Жени, ако сакате да се потсетите, исто клик на видеото.
               Ова не го милам јас ова е мудроста на Трендо.

Во Индија сите се побрзи од тебе


         
       Не било само до евтината работна рака, туку и до единицата работа завршена за кратко-малку време. Kако што ќе приметите многу им е важно да го фатат тактот.


повеќе

_____________________________________________________________
Вештина...хахаааа...ама на ЛЕГО РОБОТ

Како се мести рубикова коцка за 5 секунди

повеќе

 

_____________________________________________________________ 

 Прецизно

Што да се коментира,само може големо БРАВО за човекот кој го упавува виљушкарот, кој патем по димензии повеќе е налик на багер.

повеќе

 _____________________________________________________________