Истакнат пост

Некои податоци просто се невероватни

Некои податоци се просто невероватни,зачудувачки. На прв поглед изгледа дека нема некоја директна врска со техниката и технологијата , но ...

ЛИНКОВИ

Следење на невреме во реално време
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Секогаш треба да се посвети внимание на декорирање на свечената трпеза, без разлика за кој празник станува збор. Еве добри три идеи што да направиме со салфетите кои се неизбежен дел од секоја трпеза.

https://www.youtube.com/watch?v=xM_E_RUeyCc#t=287
Едноставен украс за нова година-лампион
https://www.youtube.com/watch?v=UKG-5pF9Q6w
За оние кои се истрајни во работењето
https://www.youtube.com/watch?v=GhlGRUr1owk

11.12.2014

 
Празници се ближат...НОВОГОДИШНИ ИДЕИ


  За поголем приказ кликни на фотографијата
https://www.youtube.com/watch?v=3HfAHQGgNAo
ВИДЕО
___________________________________________________________________________________
Изработка на цвет од текстил
повеќе
_____________________________________________________________________________________
Добивање на фурнир
  • со сечење-режење 
  •   со лупење
  • режана граѓа


Добивање на фурнир,шпер плоча и шперована врата .
Се во едно видео.
Клик на повеќе.

 _____________________________________________________________________________________


„Сите“ преносни механизми  

 

повеќе   

  _____________________________________________________________________

Работа со хартија и полукартон

http://www.origami-instructions.com/origami-stars.html


_____________________________________________________________________

Празници се ближат...НОВОГОДИШНИ ИДЕИ

_____________________________________________________________________________________
Плетење со чворови 

                                                       повеќе

_____________________________________________________________________________________
   Оригами
Книгата содржи повеќе од 300 модели-примери на оригами.Срамота ама јас признавам дека има многу тешки примери и јавно изјавувам ако некој упее да изработи на пр.мачка,коњ или слично и ми прати фотографија дека јас повеќе никогаш нема да се обидам лист хартија да превиткам.

 Во недостаток на идеја...
Интересно е за во предметна но посебно  за во одделенска настава

_____________________________________________________________________________________
Учебник од комшилук
Овој линк во многу ќе ни користеше се додека техничко образование се изучуваше во сите генераци во предметна настава како редовен предмет. Јас сум сигурен дека техничко образование ќе биде вратен како задолжителен-редовен наставен предмет од V-то до IX-то одделение со по 2 часа (блок) седмично. Колку побрзо ова се случи толку подобро за целата држава .


_____________________________________________________________________________________
                                 Работа со хартија и полукартон
Готови шеми за изработка на макети од хартија и полукартон.


_____________________________________________________________________________________
Работа со технички материјали
 Посебно ми се допаднаа многубројните анимации за употреба на алат и прибор за обработка на материјали,но има се и сешто...

_____________________________________________________________________________________
Мотори со внатрешно согорување
Линк до страна за моторите со внатрешно согорување и податоци за нивните конструктори.Линкот че ве одведе до дизел мотор...

              

повеќе 


_____________________________________________________________________________________
Оригами
Сите што се љубители на предмети изработени од хартија.

_____________________________________________________________________________________
       Купи лего робот
Ви трба некој дел од роботот, сакате да го надградите ,или сакате да си купите комлет робот, а при тоа имате целосно разбирање и финасиска подршка  од училиштето и директорот (да си фантазираме малку) тогаш не чекај клкни на повеќе. 
п.с. Чувајте ја опремата како зениците во очите._____________________________________________________________________________________

Ретро: од лего коцки до лего роботи
Се започна вака:
Многу, мноогу одамна во една шума си жеивеел еден принц ......хаххаахааааааа.
Клик на повеќе.повеќе 

_____________________________________________________________________________________


Чернобил
Замислет-пречник од 30 км околу Велес.(ваздушна линија). Тука би биле Скопје, Штип, Кавадарци, Неготино... пола Македонија .


  повеќе

_____________________________________________________________________________________
Сите сообраќајни знаци на едно место
https://drive.google.com/file/d/0B8KH1FVYeFvTWm4xMVZBZjdMN00/edit?usp=sharing_____________________________________________________________________________________

 Тестови за полагање на возачки испит

За сите кои сакаат да ѓи научат и проверат своите познавања од областа на сообраќајот.  

http://www.mvr.gov.mk/upravni-rab/27

Понудени се тестови со точни одговори ,како и тестови кои треба да се одговорат, за да го проверите вашето познавање  на сообраќајните правила и прописи. 

  повеќе

 _____________________________________________________________________________________

Оригами на Youtube.com
За оние кои ги имаат совладано основните вештини на оригамаи.Предлог на Александар Жежов V-3 одд.

 
_____________________________________________________________________________________

Оригами
Предлог на Викторија Стојанова V-3