Истакнат пост

Некои податоци просто се невероватни

Некои податоци се просто невероватни,зачудувачки. На прв поглед изгледа дека нема некоја директна врска со техниката и технологијата , но ...

Државен натпревар ма млади техничари и природници - Велес 2018

                  На ден 15.04.2018 год. во ООУ „Блаже Конески“  Велес се одржа 55-ти Државен натпревар во организација на Народна техника и Сојузот на клубови на млади техничари и природници на Република Македонија.
Свеченото отварање започна во 9.30 час.а натпреварувачкиот дел започна во 10.00 час.Најдобрите ученици-победници на Регионалните натпревари се натпреваруваа  во 23 облати од техниката и природните науки.Учениците од ООУ„Блаже Конески“ од Велес како дел од екипата на велешкиот регион  зедоа учество во 6 натпреварувачки дисциплини.
Учениците : 
  1. Димитар Коцев  - Бродомоделарство  освои 2 место
  2. Љупче Ингилизов   -Применета математика 2 место
  3. Матеј Гелев  - Екологија 2 место.

       Свечено доделивање на медаљи на учениците кои беа прогласени за победници во   натпреварувачките дисциплини  се одржа во 16.оо часот.

             Вработените и учениците кои беа вклучени во реализација на натпреварот несебечно се потрудија да бидат најдобри домаќини. 
            Голема благодарност до ученицит и вработените за успешно организираниот натпревар кој според многумина беше најдобар досега организиран.

* клик на фотографија за голем приказ
   16.04.2018