Истакнат пост

Некои податоци просто се невероватни

Некои податоци се просто невероватни,зачудувачки. На прв поглед изгледа дека нема некоја директна врска со техниката и технологијата , но ...

Регионален натпревар на клубови на млади техничари и природници Велес-2016На ден 02.04.2016 година во ООУ„Благој Кирков“ во Велес со почеток во 9.00 часот се одржа 28-ми Регионален натпревар на клубови на млади техничари и природници .

На Државниот натпревар кој ќе се одржи по 54 пат на 9-ти 04.2016 во Куманово велешкиот регион ќе го пртставуваат следните ученици:

  


Фото техника:  Катерина Филипова , Михаил Панов,
Електроника : Тодор Давчевски,Еврипид Ковачев,
Кино и видеотехника : Давид Давитков,Кети Димова,
Бродо моделарство : Горги Перчинков,Јован Настов,
Ракетно моделарство : Ана Кирова,
Воздухопловно моделарство : Горан Атанасов,Симона Арсова,
Градежништво и архитектура : Тамара Цветанова,Сара Митровска,
Конструкторство : Николче Горгиевски,Викторија Стојанова 
Сообраќајно моделарство : Ајнел Бајровиќ,Кире Јорданов,
Автоматика : Зоран Нацев,
Агротехника :Мартина Пешова и
Роботика : Петар Костов  На сите ученици посакувам успех на Државниот натпревар во Куманово

*означените со жолта боја се ученици во ООУ „Блаже Конески“ Велес