Истакнат пост

Некои податоци просто се невероватни

Некои податоци се просто невероватни,зачудувачки. На прв поглед изгледа дека нема некоја директна врска со техниката и технологијата , но ...

22 Септември-СВЕТСКИ ДЕН БЕЗ ВОЗИЛА

22 Септември-СВЕТСКИ ДЕН БЕЗ ВОЗИЛА

        По повод одбележувањето на 22 Септември-СВЕТСКИ ДЕН БЕЗ ВОЗИЛА учениците од VIII одд кои го изучуваат предметот Техничко образование во ООУ Блаже Конески од Велес спроведоа едукативна-информативна акција,во која беа поделени 300 флаери.
Акцијата е со цел да се зголеми личната и колективна еколошка свест а е реализирана по повод 22 Септември  Светски ден без возила.Задоволството би било огромно кога сите возачи барем еднаш во месецот, свесно го остават своето возило и земат учество во сообрачајот како пешаци или велосипедисти. 
https://plus.google.com/u/0/105614495212021811326/posts/FhaRd4ZXFgj?pid=6062338586562176578&oid=105614495212021811326повеќе

Ученици од петтите оделенија учествуваа во акцијата организирана од локалната самоуправа на Општина Велес  во одењето пеш до манастирот Св.Димитрија .На овој начин испраќаме порака до граѓаните за поредуцирано користење на автомобилите, се со цел да се стекнат позитивни навики за поздрав начин на живеење и здрава животна средина.