Истакнат пост

Некои податоци просто се невероватни

Некои податоци се просто невероватни,зачудувачки. На прв поглед изгледа дека нема некоја директна врска со техниката и технологијата , но ...

Детски семафор Велес-2016
На 21 04.2016 година во ООУ„Васил Главинов“ во Велес со почетк во 9.00  час. се одржа Општинскиот натпревар ДЕТСКИ СМАФОР-2016. Победниците во натпреварувчки групи ќе го претставуваат Велес на Регионалниот натпрвар кој во овој момент е непознато каде и кога ќе се одржи.Список на ученици кои ќе учествуваат на Регионалниот натпревар:

Мала група

 1.Ана Милованова
2.Вероника Јанева
3.Мартин Ковиловски                     
4.Марко Теов

Голема група

1.Ивана Диковска
2.Бојан Здравковски


ООУ „Блаже Конески“ - Велес екипно го освои 3-то место. Учениците со жолта боја се ученици од ООУ „Блаже Конески“.


На   сите им посакувам високи поединечни резултати и секако екипно голем успех  на Регионалниот натпревар.